my secret anime life

Alla inlägg under maj 2011

ANNONS
Av shin-chan - 25 maj 2011 19:14

Malin M: Hur är japans motsvarighet till "medelsvensson"? Vad gör den stereotypa japanen, hur ser han/hon ut?
Maria Ahlgren: Ja, det är väl Honda-san som arbetar på mellannivå på något stort företag av typen Mitsubishi, Toyota eller Nikon. Mannen är så kallad "salaryman", alltså tjänsteman, som jobbar hårt och som ofta dessutom måste umgås med chefen på privat tid. Jobbet är centrum i mångas liv. De flesta klär sig till vardags anonymt - mannen har svart kostym, arbetande kvinnor har diskret dräkt och hemmafrun är bekväm men prydlig.


Olof: Appropå kvinnodagen så har jag hört att det finns automater med använda kvinnounderkläder i Japan. Vad gör det för jämställdheten tror du?
Maria Ahlgren: Hej! Automaterna förbjöds för över tio år sedan, men fortfarande kan man köpa skolflickors använda underkläder i sexbutiker. Japans skuggsida är enligt mig just detta med unga flickor som sexobjekt och fixeringen vid lolitan/skolflickan. Det är otroligt snett. Faktum är att unga pojkar också exploateras, och många äldre kvinnor läser erotisk litteratur om skolpojkar eller besöker klubbar där unga killar jobbar. Sexindustrin och fetischer å sido - jämställdheten i Japan släpar tyvärr långt efter.


Martin: Hej, vi har länge funderat på att flytta till just Tokyo och skaffa familj där. Vilka är dom påtagliga skillnaderna med hänsyn till barn och har du några tips när det kommer till att ordna med jobb?
Maria Ahlgren: Hej Martin! Jobb bör ni ordna innan så ni har visum när ni kommer hit. Se då till att ha sjukvårdsförsäkring genom jobbet, annars blir barnafödandet dyrt! Jag vet inte vad ni arbetar med, men enklast brukar vara att söka sig till internationella företag med kontor i Tokyo. Men en varning - kan man inte flytande japanska är det svårt att komma in på marknaden. Att ha barn i Tokyo känns smidigt hittills, statliga dagis finns om man vill ha det, och staden är förvånande barnvänlig! Lycka till!


Agardhskola: Hur ser japaner på skandinaver?
Maria Ahlgren: Japaner är ofta som galna i skandinavisk design och vår kultur står skyhögt i kurs. Det skandinaviska står för en enkelhet och rättframhet som japanerna kan relatera till, och kvaliteten anses hålla måttet. Många är nyfikna på oss nordbor från det kalla, mytomspunna landet i norr. Vi är exotiska! Överhuvudtaget står européer högt i kurs i Japan, som annars är ganska skeptiskt mot utlänningar.


 

Micha: Vad tror du är anledningen till att människor i Sverige blivit så intresserade av Japan och dess kultur?
Maria Ahlgren: Hej Micha! För att Japan är så oerhört annorlunda och exotiskt, fast ändå tillräckligt västerländskt och modernt för att vi ska kunna relatera till det (som vi kanske inte kan till andra, mer exotiska kulturer). En kompis sa att Japan är den första rymdstationen, och lite så känns det nog. Japansk kultur är så färgrik, och jag tror att får man en liten försmak vill man bara ha mer. Vad tror ni andra?? Vore kul att höra från andra entusiaster! /Maria


Källa: sydsvenskan.se


ANNONS
Av shin-chan - 25 maj 2011 19:05

Hittade denna lilla sidan när jag sökte på cosplay costumes! :)

Förundras av perkerna och alla fina kläder! Tänk att man kan gåra det!!


     

Om jag skulle vara på en konvert så skulle jag villja klä ut mig till Kagome! ^^

Av shin-chan - 25 maj 2011 18:55

Ät rätt när du tränar
Mat är en väldigt viktigt del när du tränar. Ett för lågt näringsintag kan innebära sämre prestationsförmåga när du tränar och istället för att bygga muskler så bryter du ner dem. Därför är det viktigt att äta regelbundet och både innan, under och efter träning. Glöm inte att dricka ordentligt med vatten under, före och efter träning för att undvika uttorkning.
Här nedan har du några riktlinjer att följa.

Att äta 1-2 timmar innan träning:
Långsamma kolhydrater

Exempelvis:
Fulkornspasta
Ris
Fullkornsbröd
Frukt
Gröt (havregrynsgröt)
Grönsaker

Att äta under träning, vid långa pass och direkt efter:
Snabba kolhydrater (druvsocker, maltodextrin etc).

Exempelvis:
Vindruvor
dextrosol
energidryck
vitt bröd
potatis

Att äta 1 timme efter träning:
Proteinrik måltid

Banan
Kött, Fisk, Fågel
Ägg
Bönor
linser
Mjölkprodukter (yoghurt,fil, ost)
 

Av shin-chan - 25 maj 2011 18:33

Detta är bocker som jag har reserverat och ska läsa!


Barfota änglar

En sann historia om två svenska tonårstjejers flykt och jakten på spänning och ett bättre liv i Asien.

Barfota Änglar av Linnéa Willén är en sann historia som inte kommer att lämna någon läsare oberörd. I berättelsens centrum står två unga svenska tjejer Linnéa och Emma som rymmer för att söka spänning och ett bättre liv som klubbvärdinnor i Tokyo. Men verkligheten visar sig vara en helt annan och sakta men säkert förvärras situationen för de två tjejerna.


Barfota Änglar är en närmast poetiskt skriven, sann berättelse. Det är en engagerande och spännande skildring av krossade drömmar, systerskap under svåra omständigheter och sökandet efter den egna identiteten. Den som läst 14 år till salu kommer att känna igen livsfrågorna. Och föräldrar till ungdomar har all anledning att läsa och reflektera över innehållet.


- För oss är det här en ytterst angelägen roman att publicera, konstaterar förläggaren Hans-Olov Öberg, själv tonårsförälder. Reaktionerna på 14 år till salu visar att sanna historier som kastar ljus över ungdomsårens mörka sidor har sin givna plats i bruset av bästsäljarthrillers.

  


Cirkeln

"... jag blev fullständigt fucking knockad ... det här kommer att bli stort" - Jonas Thente, DN. Engelsfors. Vackert namn, risig stad. Omgiven av djupa skogar där människor ofta går vilse och försvinner. Sex tjejer har just börjat gymnasiet. De har inget gemensamt - förutom att en uråldrig ondska jagar dem. Höstterminen har just börjat när en elev hittas död på en av gymnasieskolans toaletter. Alla förmodar att det var ett självmord. Alla utom de som vet sanningen.

En natt då månen färgats mystiskt röd förs sex tonårstjejer till den nedlagda folkparken. De vet inte hur de har kommit dit eller varför de är där, men utan varandra kommer de inte att överleva. De får veta att de är häxor. De Utvalda, som nämns i en uråldrig profetia. Plötsligt är gymnasiet på liv och död - bokstavligt talat. De måste lära sig samarbeta trots sina olikheter, och kontrollera de magiska krafter som vaknat till liv inom dem. Tiden håller på att rinna ut. De måste hitta och besegra ondskan som jagar dem, innan ondskan hittar dem. En svensk bruksort blir spelplatsen för den stora striden mellan ont och gott. Cirkeln bjuder på 520 spänningsladdade sidor med kärlek, magi, jobbiga föräldrar, läxor, död och vänskap.
2012 kommer fortsättningen Eld och 2013 står slutstriden i sista romanen Nyckeln.

  


En geishas memoarer

Med en gammal kvinnas klokskap och insikt berättar Nitta Sayuri om sitt liv som geisha. Vi kommer in i en värld där en flickas oskuld auktioneras ut till högstbjudande; en värld där utvalda kvinnor tränas i att tjusa de mäktigaste av män - och där kärleken betraktas som en ren illusion.

En geishas memoarer är en berättelse fylld av oförglömliga personligheter och märkliga upplevelser. Men trots dess detaljrikedom och breda historiska insikt är det ändå främst Sayuris förföriska stämma som trollbinder och gör boken till en verklig läsupplevelse.

  


Förlorad ängel (andra delen av en serie)

Noras lycka med Patch som skyddsängel blir kortvarig. För hon misstänker snart att han vill henne illa och bryter därför deras band. Patch svarar med att genast börja dejta Marcie, Noras värsta fiende och verkliga plågoande.
Det går så långt att Nora inte bara fruktar för sitt eget liv utan också börjar misstänka att det är Patch som ligger bakom mordet på hennes pappa. Kan Nora lita på sin skyddsängel?Är hans hemligheter farligare än hon någonsin kan föreställa sig?

Förlorad ängel av Becca Fitzpatrick är den olidligt spännande uppföljaren till succéboken Fallen ängel.Boken handlar om sextonåriga Katsa. Hon lever i en värld med sju kungadömen, där vissa ovanliga barn föds som så kallade "särlingar", med olikfärgade ögon. Ett barn med olikfärgade ögon har en särskild gåva, och föräldrarna måste lämna sitt begåvade barn till landets kung. Katsas gåva är dödandets gåva, så hon har vuxit upp vid kungens hov och utnyttjas som torped. Hon skickas ut på uppdrag att hota, lemlästa eller döda kungens fiender.


Allt förändras när hon möter den unge prins Po, som också är en särling. Han har tankeläsandets gåva. Kärlek uppstår, och tillsammans ger de sig ut för att störta en ondskefull kung. De upptäcker också oanade sanningar om sig själva - har Katsa verkligen dödandets gåva eller är hennes talanger egentligen till för något annat ? Och hur ska de kunna störta en kung som har gåvan att kontrollera andra människor?


Det här griper tag direkt. Det är något helt annat än den högtravande fantasy om krig och slag som svämmar över på marknaden. Här står människor och relationer i fokus. Karaktärerna är självlysande. Samtidigt har handlingen ett otroligt driv, mycket action och spänning. Man fastnar direkt. Det här är den typ av bok som får en att verkligen känna för alla inblandade. Man måste få veta hur det ska gå! Den talar på ett ovanligt sätt till både yngre och äldre läsare.


Tankeläsaren


är den första boken av tre i serien De utvalda.

 


 

 

 

 

Av shin-chan - 25 maj 2011 18:25

Dag 27 - din favorit anime opening theme song

 

Ranma 1/2 opening 1

 

 

Asså jag vet den är Lite udda!

Men jag tycker den är så söt och glad på något vis ^^ Diggar sången grymt mycket!!

Av shin-chan - 25 maj 2011 18:14

Heloo


Sitter här och har gjort klart lite SO :)

Funderar på om jag ska ta och åka ner till bibblan...

I LOVE BOOKS! haha ^^

Dagen har varit bra! Gjorde redovisning i tyska det gick toppen ;)

Sen var det matte, om man nu ska kalla det lektion... >.<


AJA vi åt iaf, inte så god mat...

Men sen hade vi idrott! Softboll

Det var mycket kul! Jag gjorde en homerun eler vad det nu heter XD

Skulle kollat på Pirates of the Caribbean med emma idag, men hon måste göra HK :(


AJA ska fortsätta skriva lite nu! SES <3

 

Right now! (*w*)

Right now i'm watching The Legend of Korra (´ω`★)

(♥w♥)

Ima nanji desuka? What time is it?

Read about me/the blog \(*O*)/


My name is Shin-chan, i write about my life, anime, manga, Japan and kawaii! (*≧▽≦)
mysecretanimelife@live.com
Twitter:@HigurashiShin
Facebook: shin-chan.bloggplatsen.se
Instagram: ShinHigurashi

Musiiic

asa means morning in japanese

Here, you find (^o^)y

Konnichiwa means hi in japanese

Question me! (^^)//

158 besvarade frågor

arigatō means thankyou in japanese

VOTE ($v$)

Can you understand when the blog is in english and not swedish?
 Yes
 No

Genki desu means good thankyou in japanese

Calendar ^(*-*)^

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6
7
8
9 10
11
12 13 14 15
16 17
18
19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Cute slideshow

Sayōnara means bye on japanese

Latest posts (~_^)

Tasukete! means help! in japanese

Abunai! means look out in japanese

Dōzo means please in japanese

Follow the blog (^-^)V

bloglovin

aki means fall in japanese

Recent years (z_z)

Search in the blog (*¬*)

hachi means eight in japanese

Archives (=^_^=)

shuu means week in japanese

Links w(^o^)W

kanojo means she in japanese

RSS ('O')

haha means mother in japanese

Visitor statistics (o_o)

sueeden means sweden in japanese

Byee!!


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se