my secret anime life

Alla inlägg under maj 2011

ANNONS
Av shin-chan - 28 maj 2011 18:44

Yujin Cell Phone Emoticon Toys
Är ''känslo mobil smycken'' i japansk stil!
På dessa figurer står det om figuren är glad, ledsen osv. Men man behöver inte förstå japanska för att fatta det :)
På japanska heter dessa kaomiji.

  ANNONS
Av shin-chan - 28 maj 2011 18:21

Karaktär: Light YagamiLight Yagami huvudperson och antihjälte i serien Death Note. I början av serien, upptäcker han att Death Note och använder den för att döda brottslingar, och blev då känd för människor i Japan som Kira. Ljus är betecknas som en extremt intelligent ännu uttråkad ung man, säker på sin egen känsla av logik och hur duktig han är i hänsynen till andra. Han är frustrerad över bristen på rättvisa i världen. Hantror att världen ska bli "rutten", och han önskar ett sätt så att han kan rensa världen från allt ont. Lightär omedveten om att han inte är ensam: en Shinigami (dödsgud) som heter Ryuk är trött på de ruttna Shinigami riket.Rogue Shinigami ändrar drastiskt Light liv och värld för alltid. 

 


Källa!!
Av shin-chan - 28 maj 2011 18:00

Dag !30! Favorit anime ending tema


Japp!! Sista dagen med 30 days of anime ^^

Med gråt inte, jag har redan en ny grej på gång ;D


Btw jag förstod inte riktigt dagens, men jag antar att det är favorit ending på anime :S

AJA här är den! <3


Tycker att den är riktigt cool och jag ÄLSKAR låten

Av shin-chan - 28 maj 2011 17:56

En person skapar en tråd, frågar ifall någon vill rolla, och sedan sitter man och planerar vad och hur man ska rolla.

Om vi säger nu, att det var ett privat rollspel som två personer ska rolla, då ska det inte se ut på följande sätt;

Pers 1; Mika gick längs gatan.

Pers 2; Charlie kom ut ifrån en affär och såg Mika.

Pers 1; Mika såg Charlie komma ut ifrån en affär och gick fram till honom.

Pers 2; ´Tjena´

Pers 1; ´Hej, vgd?´

Pers 2; ´Köper bara lite kläder. Själv?´

Pers 1; ´Ska köpa present åt brorsan´

Pers 2; ´Ok, fyller han år snart elr?´

Pers 1; ´Aa, vettefan vad jag ska köpa åt honom´

Pers 2; ´Jag kan hjälpa dig att välja nåt´

Pers 1; ´Schysst´ Mika och Charlie följdes åt till en stormarknad.


Hur ser det ut i längden, tycker ni? Jo, mer som en chatt än ett rollspel. Att skriva en mening, kanske två, eller något som ens karaktär säger, är inte rollspel. Ni kanske anser det, men så är det inte, om ni joinar en sida som har i centrum rollspel, så kommer ni se, de som rollar där, skriver långa saker, och så kommer ni med er ´en-menings-rollspel´. Det är på det viset som exemplet ovan visar, som era rollspel här ser ut till mestadels. Och ni kallar detta att rollspela.

Vad är rollspel då? kanske ni undrar eftersom jag skriver detta. Svaret är enkelt. Ett rollspel är att flera personer tillsammans bygger upp en berättande/beskrivande historia. Fick ni någon inblick om hur gatan såg ut där Mika gick? Fick ni någon inblick i hur vädret var den dagen? Nej. Många av er bör ta åt er detta, eftersom det är så som mitt ex. demostrerar som ni rollar här.

Ett riktigt rollspel går till ungefär på följande sätt!

Vi säger att jag nu skapar en tråd, har skrivit ett ´formulär´ om hur min karaktär, och en annan joinar det. Jag har redan bestämt grunden av vad rollspelet ska handla om, så det inte blir massa sidor om vad man ska rolla, då joinar man bara rollspelet ifall man vill rolla saken som trådskaparen vill rolla. Tänker använda mig av den grunden jag hade till förgående exemplet.
Inlevelsen på rollspelet, ska i stort sätt alltid vara längre än det man sedan skriver i själva rollspelet. Och om jag skulle starta rollspelet som har grunden av det som skedde i det tidigare exemplet, skulle jag skriva mitt första inlägg som trådskapare ungefär på följande sätt:

Mika satt ute på altanen och såg på den klar blå himlen som hade några små moln tussar här och var. Det var en varm sommar dag, sommarlov. Hon hörde sin bror hojta innefrån huset, han fyllde år imorgon, och skröt om att han tänkte bjuda in hela staden till sitt kalas så han fick många presenter.
Hon gick in i huset och upp i sitt sovrum bara för att hämta sin plånbok. Hon slängde en snabb blick i spegeln, hennes pösiga t-shirt med en leopard på såg helt okey ut ihop med hennes ljus gråa cheap monday jeans. Hon sprang ned för trappan och ut i hallen där hon letade fram sina svarta slitna converse bland röran av skor.
´Jag går till centrum!´ hojtade hon till sin mamma som stod i köket och bakade.
Men hon väntade inte på svar, hon gick ut i den varma solen igen och följde gatan emot centrum. Det var mycket folk ute eftersom det var så fint väder. Hon mötte många personer hon kände, så hon vinkade till dem för att säga ´hej´, men mest var det personer som hon inte kände som hon mötte. Snart började hon lämna villa området där hon och hennes familj bodde och hyreshusen med affärer på våningen längst ned som vätte emot gatan tonade upp sig omkring henne.
Det var ännu mer folk där på gå gatan, så det var svårt att ta sig fram, men igenom alla skratt, all prat som ekade i mellan husen, hördes en gatuorkesters musik ifrån torget.
´Jag måste hitta en present åt honom.´ sa hon med låg röst till sig själv när hon trängde sig förbi en klunga med fjortisar som stod och gap skrattade åt något den ena av dom just hade sagt.


Och sedan kan det (om vi kör med samma grund som på det ´personerna´ i det första exemplet med bara en mening skrev) kanske sett ut på följande sätt ifall det hade varit två personer som hade rollspelat på den grunden jag kör med i mina exempel:

Pers 2; Charlie stod inne i provhytten och granskade sin spegelbild, framför allt cheap monday jeansen han hade på sig som han just stod och provade.
´Dom ser helt okey ut...´ sa han till sig själv och tog av sig dom.
Han drog snabbt på sig sina slitna cheap monday som han hade haft på sig när han kom dit och drog på sig sina street skor innan han lämnade det välupplysta provrummet. Han banade sin väg fram till kassan där han var tvungen att stå i en lång kö ett bra tag innan det var hans tur.
´Det blir 499 kr´ sa den blonda tjejen i kassan medans hon stoppade ned jeansen i en påse.
Han drog fram en femhundring som han hade fått i lön på bilverkstan senaste gången han hade jobbat där och gav den till tjejen.
´Bhåll växeln´ sa han innan han tog sin kasse och lämnade Weekday. Det var mycket folk på gågatan fortfarande, och solen brände ovanför huvudet, så han gick fram till en ledig bänk i skuggan av ett träd och satte sig där.


Pers 1; Mika hade nästan ångrat att hon valt att gå in på Leklust, för fjortisarna hade glott på henne när hon gått in där och skrattat så att deras vit-blekta hår hade gungat mer än vad vinden hade åstakommit. Hon gick generat omkring bland lego hyllorna för att kolla efter någon grävmaskin eller något sådant som hennes bror samlade på, men alla sett dom hade, fanns redan i hennes bors sammling, så hon gick ut ur affären, tomhänt, fjortisarna stod fortfarande kvar, men blev förvånade när hon kom ut tomhänt, så dom höll tyst och bara glodde efter henne när hon försvann ut i folk myllret. Hon fortsatte upp längst gågatan och förbi torget. När hon närmade sig Weekday upptäckte hon Charlie sitta i skuggan på en bänk, hon vände stegen emot honom.
´Hej´ sa hon när hon hade slagit sig ned bredvid honom.


Pers 2; Charlie höjde blicken och lyfte lite på kepsen och såg på Mika som just hade slagit sig ned bredvid honom.
´Tjena, det var ett tag sedan man såg dig här.´ sa han och rätade på sig en aning eftersom han hade suttit väldigt ihopsjunken där på bänken.
´Något på tok? Du ser inte så glad ut.´ fortsatte han och granskade hennes ansikte.


Pers 3; Mika slängde en snabb blick på kassen ifrån weekday som stod lutad emot hans högra fot och sedan såg hon på honom.
Hon suckade lite innan hon sa: ´På tok och på tok, snarare att jag inte kan hitta något att köpa åt brorsan, han fyller ju år imorgon, och ja, du känner ju honom, kräsen som en apa med vad man köper åt honom. Men jag ser att du har hittat ett par nya cheap monday.´
Hon lutade sig bakåt och såg upp på den blå himlen.

Pers 4; ´Visst fan, han fyller ju år. Det hade jag totalt glömt bort.´ sa Charlie och drog upp sin mobil.
Han knäppte snabbt upp knapp låset och slängde en blick på klockan innan han satte ned den i fickan igen.
´Men du, om vi går samman och köper något av de större setten han vill ha som han inte har än? Då kan det ju inte gå fel.´ sa han och såg på henne igen.


o.s.v

Detta är ungefär hur ett rollspel kan se ut på en sida med rollspel i centrum, och det borde vara på samma sätt här, eftersom det trotts allt är så många som det är som rollspelar här.
Märkte ni vilken skillnad det var ifrån det första expemplet till det andra? Det finns inget som inte säger att riktiga rollspel inte skulle kunna uppstå här om ni försöker. Vissa av er kanske anser; ´Men det är jobbigt att läsa så mycket och sedan skriva lika mycket själv!!´ - då säger jag bara en sak till svar på den meningen, Om ni anser att det är jobbigt att läsa så mycket och sedan skriva så mycket, då är inte rollspel något för er.

Sen en sak som också kan vara bra att veta när man rollspelar, är vad PP är. PP står för powerplay, och om det står t.ex ´Inget PP´ i något rollspel ni joinar, så betyder det att ni t.ex inte kan kasta något på någon annas karaktär och sedan bestämma att den saken ni kastat ska träffa, det bestämmer den som spelar den karaktären, dvs. inget pp är samma sak som att man inte får styra andras karaktärer. Men om det inte står någon om ´inget PP´ i första inlägget, så betyder det att det är fritt fram med PP.

Jag hoppas att ni förstår nu vad rollspel är och inte är, och att de som fortfarande rollar med en mening, lär sig att det inte klassas som rollspel.


Mycket text jag vet! Sorry för det, men detta är nödvändigt :)

Btw grattis till dom som läste allt! Beundrar er <3

Som tack får ni en kram haha :D


Källa!!

Av shin-chan - 28 maj 2011 17:45

Hejsan alla sötizar!


Sitter här och är lite hungrig, har nämligen varit på friskis och tränat! Kom hem nyss ^w^ Det är verkligen skönt efteråt att man har tränat! Då har man ju inte slösat bort HELA dagen på att sitta och läsa manga eller kolla på anime serier (JAG) HAHA


Btw dagens roligaste!!

På gymmet så sprang jag på ett löpband, då var det en ung kille som skulle dricka vatten samtidigt som han spang (inte smart.....) HAN TRILLADE!!!

Lyckligtvis skadade han sig inte, men det var SÅ kul! haha ^^` Han skrattade också med sina kompisar! ;)


Har inte gjort så mycket mer idag  Har börjat rolla igen! (rollspela)

Kommer till det lite senare! Ska förklara vad det är ;D


 


Av shin-chan - 27 maj 2011 21:22

Av mig :) Målat av en bild på internet ^^

  


Right now! (*w*)

Right now i'm watching The Legend of Korra (´ω`★)

(♥w♥)

Ima nanji desuka? What time is it?

Read about me/the blog \(*O*)/


My name is Shin-chan, i write about my life, anime, manga, Japan and kawaii! (*≧▽≦)
mysecretanimelife@live.com
Twitter:@HigurashiShin
Facebook: shin-chan.bloggplatsen.se
Instagram: ShinHigurashi

Musiiic

asa means morning in japanese

Here, you find (^o^)y

Konnichiwa means hi in japanese

Question me! (^^)//

158 besvarade frågor

arigatō means thankyou in japanese

VOTE ($v$)

Can you understand when the blog is in english and not swedish?
 Yes
 No

Genki desu means good thankyou in japanese

Calendar ^(*-*)^

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6
7
8
9 10
11
12 13 14 15
16 17
18
19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Cute slideshow

Sayōnara means bye on japanese

Latest posts (~_^)

Tasukete! means help! in japanese

Abunai! means look out in japanese

Dōzo means please in japanese

Follow the blog (^-^)V

bloglovin

aki means fall in japanese

Recent years (z_z)

Search in the blog (*¬*)

hachi means eight in japanese

Archives (=^_^=)

shuu means week in japanese

Links w(^o^)W

kanojo means she in japanese

RSS ('O')

haha means mother in japanese

Visitor statistics (o_o)

sueeden means sweden in japanese

Byee!!


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se