Direktlänk till inlägg 8 juli 2011
35 wontondegplattor
200 g fläskfärs
200 g champinjoner
3 vitlöksklyftor
2 msk japansk soja
1 msk riven färsk ingefära
salt och svartpeppar
4 cocktailtomater
rapsolja till stekning
Till servering:
japansk soja
1. Ansa, dela och skiva champinjonerna. Skala och riv vitlöken. Stek svampen i oljan tills den fått fin färg. Låt vitlöken fräsa med i 20–30 sekunder, slå i soja och blanda. Låt svampen svalna i kyl. Kör färsen i matberedare på hög hastighet med ingefära och salt samt lite peppar tills färsen binder och blir som en klump. Tillsätt svampen och mixa ytterligare 20 sekunder.
2. Lägg upp degplattorna på en skärbräda. Pensla två kanter av var platta med vatten och klicka på knappt 1 msk färs i mitten. Vik ihop till en triangel och tryck ihop kanterna ordentligt. Stek knytena gyllene i olja på båda sidor. Slå sedan i vatten så att det täcker bottnen på stekpannan, lägg på lock och låt knytena ångkoka i ca 2 minuter. Slå av vätskan.
3. Servera gyozan på ett fat med sojan i dippskålar. Skiva tomaterna och garnera med den.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
|||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|