my secret anime life

Alla inlägg under april 2012

Av shin-chan - 16 april 2012 17:39

TJOSAN!

Sitter och laddar med positiv energi inför pluggandet xD

HAHA!

Idag ska jag nog träna med min kompis Momiji :)

Ska bli kul att röra på sig lite! <3

 

ANNONS
ANNONS
Av shin-chan - 15 april 2012 14:47

Japanska ungdomars dejting och kärlek

Hur går förhållanden till i Japan hos ungdomar? Det är en fråga som många antagligen undrar över då kärlek är ett så intressant ämne. Här nedan följer kort information om hur dejting och förhållanden går till.


1110875_52358912.jpg
(Foto: lusi, www.sxc.hu)


Visst har ni varit med om en förälskelse, och känt att ni bara vill kasta ur er allting som ni känner inom er till just den speciella personen? Men visst är det sjukligt nervöst att göra så?


Jag slår vad om att ni som ser på anime eller japanska filmer har märkt hur direkta ungdomarna är när det kommer till att förklara sina känslor för den de är förälskade i. De berättar rakt ut till personen att de är kära i denne och frågar om de kan bli ihop. Bara sådär! Detta kallas "kokuhaku", och oftast är det tjejerna som gör detta. Tidigare sades det att endast under Alla hjärtans dag kunde tjejerna göra detta, men i dag bryr man sig inte om detta längre. Ungdomarna blir oftast tillsammans i ett förhållande för första gången någon gång när de är runt 17 år gamla.


Kokuhaku kan göras på olika sätt, ibland genom att smsa till personen i fråga och berätta rakt ut eller att man möter på personen i korridoren i skolan och berättar det då. Men oftast lägger man ett brev i personens skolbänk eller skofack, eller också att en vän överlämnar brevet. I brevet förklarar man hur man känner och frågar om man kan bli ihop. Efter att man har blivit ihop är det vanligt att man går till och från skolan tillsammans för att visa för andra att man är i ett förhållande.


Dejterna sker oftast runtomkring arkader efter skolan och under helger, och en vanlig aktivitet på vardagar är att man går och sjunger karaoke tillsammans. Man gör detta oftast i grupper där flera par ingår då ungdomarna är blyga och nervösa. Varför just karaoke kan förklaras genom att i Japan hyr man ett litet rum (som oftast är billigare under dagtid, därav varför man gör detta under vardagar efter skolan), och i detta rum får man något som japanska skolungdomar inte brukar få - nämligen det som heter "att få vara ifred".


Förklaringen till bristen på lugn och ro kan förklaras med att oftast är mammorna fortfarande hemmafruar och att deras föräldrar inte vill att ungdomarna är ensamma i sitt rum med sina flick-/pojkvänner.


En annan vanlig vardagssyssla är att gå på arkader där man spelar UFO-catcher eller purikura. UFO-catchers är exakt samma sak som här i Sverige, nämligen en gripklomaskin som finns på nöjesfält här i Sverige där man fiskar efter priser i form av gosedjur eller godis med gripklon. Purikura är ett litet bås där man tar foton på sig själva för att göra dessa till klistermärken, och man kan lägga till bilder och text, och mycket annat på dessa foton innan de skrivs ut. Det finns flera bås med olika bakgrunder.


Under helgerna gör ungdomarna det som man också brukar göra i Sverige; man åker till stan för att gå på bio eller tittar efter kläder.


Japanska ungdomar pratar oftast inte om kärlek med sina föräldrar. Det är nämligen väldigt "hysch-hysch" om detta, och detta kan förklaras med att föräldrarna oftast vill att barnen ska ha extrakurser och diverse fritidsaktiviteter efter skoltid. Det går inte att förneka att ungdomarna har det tufft under skolåren då föräldrarna sätter hård press på dem. Enligt föräldrarna är kärlekslivet någonting som barnen ska ägna sig åt när de har kommit ur skolan, är myndiga och har jobb. Det vill säga när de har en stadig ekonomisk grund att stå på. Men då barnen väl är vuxna förväntas det oftast från föräldrarna att de ska planera giftermål och barn.


För ca 50 år sedan var det föräldrarna som oftast arrangerade äktenskapen för sina barn, men man träffades också i form av gruppmöten med representanter från olika byar och kom överens. Men i dag gifter sig människor i Japan av samma anledning som i Sverige; av kärlek. Men många letar fortfarande efter en partner via sina föräldrar eller agenturer.

Äktenskapet är än i dag väldigt speciellt och innebär en stor omställning speciellt för kvinnorna då de förväntas skaffa barn och förbli hemmafruar. Därför är också genomsnittsåldern för när man gifter sig väldigt hög, och brukar vara runt 30 års ålder. 90 % av alla japanska kvinnor har giftermål som en målsättning.


Källa: Shojo Stars nummer 10 2008, Satoko Matsushita


KÄLLA!

Av shin-chan - 15 april 2012 14:38

Från animen: The Melancholy of Haruhi Suzumiya

 

Av shin-chan - 15 april 2012 14:31

Sket Dance


Handling: 

Den handlar om de olika händelserna i och runt skolklubben Sket dan, en klubb som är till för att hjälpa elever och personal med diverse problem. Fastän, eller på grund av, att de inte så ofta får några uppdrag större än att laga eller leta efter saker har de blivit ökända över hela skolan. Sket dan har bara tre medlemmar, Switch, en smart otaku som endast kommunicerar med hjälp av ett röstprogram på sin dator, Himeko, en före detta yanki som fajtas med en landhockeyklubba och ledaren Bossun, som har förmågan att kunna koncentrera sig riktigt mycket. 


Genre: Drama, komedi, skolmiljö

 

Av shin-chan - 15 april 2012 14:25

En av de bästa AMV:erna jag sätt på länge ;D

Right now! (*w*)

Right now i'm watching The Legend of Korra (´ω`★)

(♥w♥)

Ima nanji desuka? What time is it?

Read about me/the blog \(*O*)/


My name is Shin-chan, i write about my life, anime, manga, Japan and kawaii! (*≧▽≦)
mysecretanimelife@live.com
Twitter:@HigurashiShin
Facebook: shin-chan.bloggplatsen.se
Instagram: ShinHigurashi

Musiiic

asa means morning in japanese

Here, you find (^o^)y

Konnichiwa means hi in japanese

Question me! (^^)//

158 besvarade frågor

arigatō means thankyou in japanese

VOTE ($v$)

Can you understand when the blog is in english and not swedish?
 Yes
 No

Genki desu means good thankyou in japanese

Calendar ^(*-*)^

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17
18
19 20 21 22
23
24 25
26
27 28 29
30
<<< April 2012 >>>

Cute slideshow

Sayōnara means bye on japanese

Latest posts (~_^)

Tasukete! means help! in japanese

Abunai! means look out in japanese

Dōzo means please in japanese

Follow the blog (^-^)V

bloglovin

aki means fall in japanese

Recent years (z_z)

Search in the blog (*¬*)

hachi means eight in japanese

Archives (=^_^=)

shuu means week in japanese

Links w(^o^)W

kanojo means she in japanese

RSS ('O')

haha means mother in japanese

Visitor statistics (o_o)

sueeden means sweden in japanese

Byee!!


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se