Varför inte prova på att göra en japansk söt kaka eller bakelse? Om du går till en japansk Konfenktyr shop, ser du en rad omsorgsfullt formade och färgade wagashi (japanskt godis och kakor) som ser ut som konstverk. Det är inte lätt att avgöra vad man vill köpa! De japanska barnen älskar dessa söta bakelser lika mycket som godis!
Traditionella japanska kakor är mycket nyttiga, eftersom att deras viktigaste ingredienser är ris socker och bönor. Bönor såsom adzuki och vita bönor, görs till en sås som kallas an. Denna söta sås är den mest traditionella ingrediensen i godis och kakor.
Japanska godis och kakor utvecklades tillsammans med te-cermonin, som formaliserades i det sextonde århundradet. De första wagashi sägs ha gjorts på Edoperioden (1603 - 1868)
Det finns många typer av wagashi. Mochigashi (riskakor) (foto 1) Som är gjord av en klibbig typ av ris.
(foto 2) Gjorts från en mindre typ av klibbigt ris och mjöl. Detta är ett populärt mellanmål bland barn.
Nerkiri (foto 3) är en fröjd för synen. De serveras ofta under te-cermonin.
Dorayakin (foto 4) är som en smörgås, med söt sås klistrad på insidan och pannkakor gjorda av mjöl, ägg och några andra ingredienser.