my secret anime life

Alla inlägg under juni 2011

Av shin-chan - 24 juni 2011 19:46

Haibane Renmei

Handling:

I en bortglömd, muromgärdad stad lever människor sida vid sida med haibane, änglalika väsen av okänt ursprung. Rakka är en ny haibane. Hon vaknar ur en konstig dröm och finner att hon ligger i en väldig kokong. Utan minnen av något tidigare liv får hon kämpa för att klara sig i sin nya hemstad. Många frågor presenterar sig: vad är haibane, och varför finns de? Vad ligger bortom stadens höga murar?


 

Serien får:

Sidor som du kan kolla/läsa animen på:

www.youtube.com

www.animefreak.tv

www.eatmanga.com

ANNONS
Av shin-chan - 24 juni 2011 19:25

  Idag ska vi intervjua ingen mindre än Miroku! Detta bir nog spännande XD!

5 Snabba med Miroku!

 

1. Shin-chan: Håller du igentligen räkningen på hur många gånger du har frågat olika flickor om dom vill föda ditt barn?

Miroku: Ehum. Jag förstår inte sytet i din fråga men jag anser att varje flicka är lika mycket värd. *flyttar några steg närmare shin-chan*


2. Shin-chan: *blänger och tar fram ninjasvärdet... om det skulle behövas* Jaha, din älsklingsmaträtt?

Miroku: De konstiga torkade potatisarna som fröken Kagome tar med sig! *ler glatt*


3. Shin-chan: *det är chips, korkskalle* Om du skulle hälsa något till någon i din grupp, vem och vad skulle du säga?

Miroku: *tänker noga* Det klokaste vore no att säga detta nu när inte InuYasha är här... Jag skolle nog säga att han skulle vara så snäll att göra något åt sin personlighet!


4. Shin-chan: *och det kommer från rätt munn?* Okej, av Kikyo och Kagome. Vem ska InuYasha vällja?

Miroku: Kagome helt klart! Men om han ite tar henne så kommer jag att trösta och vårda henne och... *räknar upp saker på fingrarna*


5. Shin-chan: *låtsas lyssna* Sista frågan! Dinfavvorit färg?

Miroku: Jag föredrar röd, kärlekens färg! *flinar belåtet*


Jaha då var intervjun....

*Miroku sträcker sig fram för att klappa på shin-chans bak*

Fölljande som händer:


1 Shin-chan sträcker sig efter ninja-svärdet.

2 Miroku flyr för sitt liv (med shin-chan efter)


haha XD


ANNONS
Av shin-chan - 24 juni 2011 19:23

  

Kolla dessa sta mp3 spelare!!! :D VILL HA! <3

Villken är sötast? hihi :3

Av shin-chan - 24 juni 2011 19:06

Hej, hej!

 

Har firat midsommr genom att vara med familjen och äta en god middag ^w^

Hur har ni firat?

Har också varit ute och sprungit lite idag, har ju inte tränat typ på en och en halv vecka. Man tappar kondisen lätt haha XD


Har nyss läst ut boken Revolt som är andra boken i serien Hungerspelen! Den serien är verkligen att rekommenderas! Är och ingen manga eller anime haha ^w^

Utan en ''riktig'' bok


Bjuder på denna smått roliga cosplay bilden hihi! SÖT

  

Av shin-chan - 23 juni 2011 18:55

Här kommer lite boktips! ^w^

 

1: En Geishas memoarer

En liten flicka Nitta Sayuri - född i Sakamoto Chiyo. Hon och hennes syster blir sålda av deras ensamme far som slavar till olika okiyan (geisha-hus) i staden Kyotos mest prestigefyllda geishadistrikt, Gion.

Chiyo hamnar i en respekterad okiyan, till skillnad från sin syster Satsu, som på grund av sitt mindre tilltalande utseende hamnar i ett horhus. Chiyo börjar sin utbildning till geisha men hon trakasseras ständigt av Hatsumomo, Nittas enda inneboende geisha som ser hennes talang och känner sig hotad.

Men till slut tar Chiyos mentor Mameha som tar hand om henne, hon ger Chiyo den utbildning som krävs för att bli en Geisha. Hon får lära sig konsten att bära en kimono, att sminka sig, samt allt om dans, konst och musik. Allt för att kunna behaga rika män och vinna deras gunst, och därigenom bringa in pengar till sitt hus för att betala sin skuld, som är köpeskillingen hennes far fick erhålla. Det är på så sätt som hon får sitt nya namn Sayuri och blir en av Kyotos mest välkända geishor. När andra världskriget tar sin början slits hela hennes värld itu, men det som aldrig kan förstöras är hennes kärlek till ordförande Iwamura, som hon träffar redan när hon är liten.

 

 

2: Nästan hemma

När Kimberly Chang och hennes mor emigrerar från Hongkong till slummen i Brooklyn, inleder hon snart ett dubbelliv: lysande mönsterelev på dagen och sin mors hjälpande hand i textilfabriken i Chinatown på kvällen. Hon gör sitt yttersta för att dölja den svåra sanningen om sin tillvaro – den ofattbara fattigdomen hon lever i, familjens framtid som vilar på hennes axlar och den hemliga förälskelsen i en av killarna på fabriken, som dock varken delar hennes begåvning eller ambition. Kimberly befinner sig mitt emellan två världar och måste lära sig att balansera de olika roller som krävs av henne.

 

3: Maos siste dansare

Maos siste dansareär en "true-story" och en drabbande berättelse om ett unikt levnadsöde i en omvälvande tid. Rakt på sak återges ett stycke historia som inte bara handlar om dans, utan som också skildrar kommunistdiktaturen Kina i ett skede av förändring. Frågan om vad och hur mycket som egentligen är värt att offra för att få ägna sig helhjärtat åt sin konst ställs på sin spets, och kontrasterna mellan det kommunistiska Kina och den moderna västvärlden tydliggörs.

Samtidigt som ordförande Mao går ur tiden blir Li färdig dansare, och Kina börjar försiktigt öppna sina dörrar mot omvärlden. Li kommer till USA som utbytesstudent och förvånas stort över att väst inte alls är så depraverat som han har fått lära sig. Han bestämmer sig för att hoppa av. Efter stor dramatik hamnar Li på Houstonbaletten och blir så småningom dess stora stjärna.

 

 

4: Jag, en geisha

Mineko Iwasaki är 1900-talets mest hyllade geisha. Hon är den geisha vars berättelse låg till grund för succéromanen En geishas memoarer.
Mineko Iwasaki föddes 1949. Som femåring lämnade hon föräldrahemmet och flyttade till Gion, Kyotos geishadistrikt. Hon inledde så småningom en enastående karriär och har underhållit världens stora män: politiker, industrimagnater och kungligheter. Prins Charles lär ha blivit så upprymd av sällskapet att han skrev sin autograf på en av hennes solfjädrar, modeskaparen Aldo Gucci så förblindad att han spillde soja på hennes dyrbara kimono.
Mineko Iwasaki belönades synnerligen generöst för sina tjänster; hennes årslön brukade ligga på 500 000 dollar. Hon drog sig tillbaka som 29-åring och lever nu ett vanligt liv med man och barn i Kyoto.


Av shin-chan - 23 juni 2011 18:44

Vecka 1: Hitta på 7 olika handlingar för en mangaserie!

 

Du har läst sagor om lilla sjöjungfrun och trott att de varelserna var goda och vackra varelser. Först av allt har du trott att de inte fanns på riktigt... Men du har fel i båda punkterna. Sjöjungfrur/sjömän är visserligen vackra, men mycket farliga. De livnärar sig i själva verket på att suga blod. Helst från människor! Detta gör de genom att dr ner dem i vattnet... Och de viktigaste av allt, de finns på riktigt.

Nikolina bor i hennes farbrors slott under ytan, han är en kung över Dasiki-havet.

En grym kung som vet vad han vill ch har Nikolina i sitt våld. Det är nämmligen så att om en sjöjungfru/man föds med olika färger på ögonen, tex. blåoch röd så har den en speciell kraft eller förmåga. Dom måste bo i kungens slott och tjäna honnom ini det sista. Men Nikolina är trött på förtrycket och planerar att ta sig upp till människornas värld! Men hur ska hon, en blodsugande vatten varelse kunna göra det?  


Av shin-chan - 23 juni 2011 17:42

      

Ritade av en bild på datan :)


Av shin-chan - 23 juni 2011 17:35

Part 1!

Part 2!

Right now! (*w*)

Right now i'm watching The Legend of Korra (´ω`★)

(♥w♥)

Ima nanji desuka? What time is it?

Read about me/the blog \(*O*)/


My name is Shin-chan, i write about my life, anime, manga, Japan and kawaii! (*≧▽≦)
mysecretanimelife@live.com
Twitter:@HigurashiShin
Facebook: shin-chan.bloggplatsen.se
Instagram: ShinHigurashi

Musiiic

asa means morning in japanese

Here, you find (^o^)y

Konnichiwa means hi in japanese

Question me! (^^)//

158 besvarade frågor

arigatō means thankyou in japanese

VOTE ($v$)

Can you understand when the blog is in english and not swedish?
 Yes
 No

Genki desu means good thankyou in japanese

Calendar ^(*-*)^

Ti On To Fr
   
1
2 3 4 5
6 7
8
9 10 11 12
13 14
15
16
17
18
19
20
21 22 23 24 25
26
27 28 29 30
<<< Juni 2011 >>>

Cute slideshow

Sayōnara means bye on japanese

Latest posts (~_^)

Tasukete! means help! in japanese

Abunai! means look out in japanese

Dōzo means please in japanese

Follow the blog (^-^)V

bloglovin

aki means fall in japanese

Recent years (z_z)

Search in the blog (*¬*)

hachi means eight in japanese

Archives (=^_^=)

shuu means week in japanese

Links w(^o^)W

kanojo means she in japanese

RSS ('O')

haha means mother in japanese

Visitor statistics (o_o)

sueeden means sweden in japanese

Byee!!


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se