my secret anime life

Alla inlägg den 9 maj 2011

Av shin-chan - 9 maj 2011 21:06

Kaleido Star


Förväntningar/handling:

Det är ganska intressant med denna animen, för att jag började se den på barnkanalen! haha ^^`

Kaleido Star handlar om den 16 åriga japanska flickan Sora Naegino. Enda sedan hon var en liten flicka då hon såg en show på Kaleido cirkusen med sina föräldrar har hon velat uppträda där och bli anställd. Kaleido cirkusen är en amerikansk cirkus som riktar sig åt trapetskonstnärer och akrobater.
För att bli accepterad där måste Sora klara av att komma överrens med cirkusen nuvarande stjärna och Soras idol, Layla Hamilton. Serien handlar helt enkelt om en flicka som strävar efter sin dröm!

Kommentar:

Jag tycker att animen var superbra med handling och personerna i animen! Den var helt enkelt rolig att följa och det är kul att se hur Sora strävar efter sin dröm. Från att inte vara så duktig till...!? :D


  

Serien får:

Sidor som du kan kolla/läsa animen på:

youtube

animefreak

eatmanga

 

OBS!

Animen finns även ÖVERSATT till svenska!

 

Av shin-chan - 9 maj 2011 20:59

Ursprung


Badande människor i Hokusais Manga.

Själva framställningssättet har gamla anor i Japan och kan spåras ända till 1100-talet.[1] Ordet ”manga” kan bokstavligen översättas till ”fria bilder” och användes först av träsnittskonstnärer (ukiyo-e) som Hokusai (17601849), för utgivningen av en bildsamling innehållande karikatyr-sketcher. Modern manga, är storögda varelser med oproportionerliga kroppar skapades i princip av Osamu Tezuka (upphovsman till bland annat Astro Boy) på 1950-talet. Redan då var det populärt med koztplay, en sorts manga dräkt. Ungefär 100 år senare kom de på pocky, en sorts godis som är väldigt populärt i japan och även hos många i Sverige.

Manga i Japan

En mangaaffär i Japan

Idag uppges 35 % av allt tryckt material i Japan vara manga. Mangahistorierna ges vanligen ut kapitelvis i stora, telefonkatalogliknande magasin på 200 till 850 sidor, med 15-40 sidor av ett nummer tillägnade varje kapitel. Manga ges senare ofta även ut i ett seriebokformat med bättre kvalitet (ofta i formatet tankōbon), avsedda att samlas på till skillnad från de billiga magasinen. Framgångsrik manga kommer ofta även i animerad form (se anime) och/eller blir föremål för "otecknade" TV-serieversioner (se dorama). Manga läses från höger till vänster, i enlighet med det traditionella sättet att skriva japanska. De allra flesta sidorna i en mangatidning är i svartvitt; ofta är dock ett antal sidor närmast omslagen i färg (bland annat där reklamen trycks), vilket möjliggör färgtryck även åt vissa mangasidor.

Det är bara utanför Japan som manga kommit att betyda japanska serier. I Japan betecknar det mediet som sådant och kan även användas för närbesläktade kulturyttringar, typ skämtteckningar. Man kan jämföra med engelskans begrepp cartoon, som används på ett liknande brett sätt. Det engelska lånordet "komikkusu" (från "comics") används ibland som en mer sofistikerad/hippare synonym till mediet, eller som en definition på själva pocketarna som serierna samlas i. Lånord från engelskan är legio i modern japanska och tas framför allt till när ett japanskt ord för samma sak saknas. För amerikanska superhjälteserier används ibland begreppet amekomi, ifrån amerikan komikkusu.

Manga i grannländerna

I både Kina och Sydkorea används samma (från japanskan inlånade) teckenpar för tecknade serier, men uttalen skiljer sig åt. Ibland ser man därför också uttrycken manhua för manga från Kina, och manhwa för manga från Sydkorea. Manhua är den kinesiska termen och publiceras av tecknare i Kina, Taiwan och Sydkorea. Manhwa är serier publicerade i Korea och läses från vänster till höger.

Manga i Sverige

En mangaaffär i Sverige

Väldigt lite, relativt sett, manga finns idag översatt till svenska. Tillgängligheten på engelska översättningar har fyllt det behov som funnits. Saker och ting förändrades något efter succén med den svenska Dragonball-utgivningen. Förutom barntidningarna Banzai, Beyblade (nedlagd) och Digimon (nedlagd) har Manga Media satsat på tre månatliga tidningar; Manga Mania, Shonen Jump och Shojo Stars, men samtliga fick läggas ned efter dåliga försäljningssiffror. Pocketböcker enligt det japanska tankōbon-formatet ges ut av Bonnier Carlsen, Egmont Kärnan och Mangismo (nedlagd). B. Wahlströms bokförlag publicerade koreansk manhwa under varumärket "Megamanga" till och med sommaren 2007, då märket slopades och ersattes av förlagsnamnet självt. Under perioden 2000-2009 har de fyra förlagen tillsammans gett ut 741 tankōbon. Finanskrisen 2008–2009 bäddade för en förlagskris, vilket blev början till slutet för den stora mangavågen. Under 2010 släpps knappt 25 tankōbon på svenska.


Exempel på manga-serier: Digemon, Pokemon, Silver Fang, Bakugan m.m


Källa: wikipedia

Av shin-chan - 9 maj 2011 20:47

TJAAA!


Sorry att jag inte skrivit på lördagen eller typ söndagen -.-

Grejjen är att vi var på Bodaborg i helgen med klassen!

Det var AS KUL! Vi åkte vid 8 på lördagen (!!!) Och när vi var framme så började vi att tävla och gå inn i rummen för att lösa gåtor och ALLT MÖJLIGT! :D

Det fanns 19 rum, och i varje rum så fanns det typ 3 eller 4 rum som man kom vidare i om man klarat den första uppgiften osv! :)


Man blev verkligen uppjagad och peppad! Det fanns alla möjliga sortes rum :D


Jag var i lag med becca och emma <3

Vi vann faktist för vi klarade av 13 rum!!


Sen så åt vi, fortsatte tävla, åt, sen gick vi till våra lägenheter :)

Vi sov nämligen i 3 olika lägenheter allihop!

Vi spelade fotboll och sjöng kareoke och var ute och utforskade!


På kvällen var vi MYCKET trötta haha ^^

Men vi fortsatte mgås, sen sommnade vi som stockar!! <3


Morgonen därpå var det gårds camp utomhus! As kul det med ;) Sen bvlev det en sista tur i questerna (som det heter) ch sen var det att åka hem!


På söndagen var jag så trött att jag inte orkade blogga...


SORRY!!


 

Av shin-chan - 9 maj 2011 20:41

Hejhej!!!

Ska skriva allt som har hänt snart

Men nu lägger jag upp en bild som jag har målat!

  

Right now! (*w*)

Right now i'm watching The Legend of Korra (´ω`★)

(♥w♥)

Ima nanji desuka? What time is it?

Read about me/the blog \(*O*)/


My name is Shin-chan, i write about my life, anime, manga, Japan and kawaii! (*≧▽≦)
mysecretanimelife@live.com
Twitter:@HigurashiShin
Facebook: shin-chan.bloggplatsen.se
Instagram: ShinHigurashi

Musiiic

asa means morning in japanese

Here, you find (^o^)y

Konnichiwa means hi in japanese

Question me! (^^)//

158 besvarade frågor

arigatō means thankyou in japanese

VOTE ($v$)

Can you understand when the blog is in english and not swedish?
 Yes
 No

Genki desu means good thankyou in japanese

Calendar ^(*-*)^

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6
7
8
9 10
11
12 13 14 15
16 17
18
19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Cute slideshow

Sayōnara means bye on japanese

Latest posts (~_^)

Tasukete! means help! in japanese

Abunai! means look out in japanese

Dōzo means please in japanese

Follow the blog (^-^)V

bloglovin

aki means fall in japanese

Recent years (z_z)

Search in the blog (*¬*)

hachi means eight in japanese

Archives (=^_^=)

shuu means week in japanese

Links w(^o^)W

kanojo means she in japanese

RSS ('O')

haha means mother in japanese

Visitor statistics (o_o)

sueeden means sweden in japanese

Byee!!


Ovido - Quiz & Flashcards